14 de març 2014

Per a una democràcia integral

Amb el lema “Fem créixer la democràcia! Fem-la d'arrel!” diverses entitats convoquen un Multi-referèndum pel 25 de maig d'enguany a Catalunya. Aquesta iniciativa, talment com la mobilització del 15M i altres fenòmens socials recents, palesa el fet que la voluntat democratitzadora s'està estenent i intensificant en els nostres dies. Existeix, tanmateix, una notable confusió quant a les tipologies, els sentits, les implicacions i les potencialitats d'aquest vocable encunyat a l'antiga Grècia i avui en boga. La meva intervenció a la Jornada sobre Democràcia és una contribució en el sentit de dissipar dita confusió. En ella faig quatre pinzellades sobre la naturalesa de quatre concepcions de la democràcia presents avui en dia, a saber, la representativa, la participativa, la directa i la integral, i poso de relleu suscintament la seva relació amb la iniciativa del Multi-referèndum així com amb la noció de Revolució Integral.

4 comentaris:

 1. Respostes
  1. Me alegro que te haya gustado, Hugo! En breve me pondré a leer tu "Diccionario critico del mundo occidental"; a primera vista se me presenta como un ameno compendio de provechosos comentarios reflexivos! :) Salud!

   Elimina
 2. Trobo que en molt poc temps vas poder esbossar idees interessants i amb força i incitació reflexionadora. Tot i que el que apuntaves donava per una intervenció més llarga, també està molt bé aprendre a sintetitzar en pocs minuts idees potents i després per ampliar acompanyar-les amb articles Em sembla un bon format i ja tinc ganes de llegir l'article per aprofundir. Gràcies, Blai!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ei Laieta! Certament, vaig haver d'esquematitzar i reduïr notablement el contingut de l'exposició; pensava que disposaria d'una mica més de temps... espero que, tal com dius, la brevetat no hagi estat osbtacle per inicitar la reflexió sobre diverses qüestions. Gràcies per expressar el teu interès en l'artícle: miraré d'enllestir-lo per abans del Multi-Referèndum! Salut i auonomia!

   Elimina