23 de febrer 2016

Filosofia Econòmica de la Revolució Integral (Video i Àudio)La tertúlia «Filosofia Econòmica de la Revolució Integral» va tenir lloc a Vic el passat 26 de febrer, des de les 8 del vespre fins a la 1 de la nit. Amb l'eix vertebrador de les exposicions d'Amèlia Burke, d'Enric Duran, d'Ariel Halac, de Salvador Soler i de mi mateix, les aproximadament 70 persones que vam participar-hi, vam abordar un gran ventall de temes relacionats amb el tema general de l'acte:

"Les dinàmiques de la competència, el creixement, la dominació i el falsejament són inherents a l'economia de mercat capitalista i produeixen els estralls d'una descomunal desigualtat econòmica i social, així com les ferides d'una desaforada destrucció ecològica. En aquest context, els introductors d'aquesta tertúlia, suggereixen que pensem: Quines alternatives tenim?, Com podem desenvolupar una economia que ens ajudi a viure bé en el present i que, al mateix temps, ens permeti construir el món radicalment diferent que necessitem? Monedes socials i xarxes d'intercanvi, propietat comunal i economia del regal, cooperatives integrals, de producció i de finançament... heus aquí algunes iniciatives econòmiques emergents que podem desenvolupar, estendre i millorar en el camí d'una Revolució Integral, és a dir, d'un canvi ampli i profund en l'existència humana. Els ponents d'aquesta tertúlia compartiran les seves experiències, projectes i observacions en aquest sentit."  

És sempre per a mi una gran alegria participar en actes en els quals diverses persones i col·lectius es posen a cooperar, tot organitzant, filmant, xerrant, difonent... des de la gratuïtat, per a fer possible la reflexió col·lectiva i transformadora. Moltes gràcies a tots/es els que ho feu possible! 

Podeu trobar el vídeo de les conferències que van obrir l'acte, aquí sota, i l'àudio de gairebé tota la tertúlia, també. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada