29 de març 2016

Agenda Primavera i Estiu 2016


Benvolguts/des lectors/es:

Una miríada d'espècies vegetals estan rebrotant i florint en aquests moments, mentre els animals que han hivernat durant els mesos més freds surten de nou a la llum, saludant, tan plàcidament com poden, la natura que els acull, nodreix i constitueix. Tot i els greus desequilibris climàtics humanament provocats, la primavera, efectivament, ja és aquí. Naturalment, després vindrà l'estiu, moment àlgid de fructificació i, en aquestes terres, combinació de caloroses feines i refrescants distensions.

P
rimavera i estiu són estacions idònies per a trobar-nos, fent brotar projectes, fent florir idees i veient fructificar tot allò que s'ha estat gestant subreptíciament durant la tardor i l'hivern. En aquest sentit, tot seguit comparteixo amb vosaltres alguns esdeveniments que figuren en la meva agenda, ja sigui perquè em susciten especial interès o perquè hi estic directament involucrat. Són esdeveniments que, segons penso, poden contribuir, d'una o altra manera, al desenvolupament d'una nova humanitat, configurada realment a favor de la Vida.

S
om-hi!?

Blai Agenda Primavera i Estiu 2016 • II Trobada de Reflexió sobre Revolució Integral
  (Guadalajara, 29 d'abril a 2 de maig)
  Tres dies de trobada per a la Revolució Integral, és a dir, tres jornades de convivència i reflexió per a compartir experiències, cultivar idees, connectar projectes i traçar estratègies en el sentit de fomentar un canvi profund i ampli en l'existència humana. En aquesta segona edició hi haurà breus presentacions de varis participants, entre elles, les dels companys Ricard Vidal, Karlos Lucas, Laia Vidal, David Algarra i, naturalment, Félix Rodrigo Mora. Aquest últim és l'escriptor que va començar a promoure el terme «revolució integral» i les principals idees a ell associades com a proposta general de la seva prolífica, interessant i en alguns punts controvertida obra. En els seus darrers articles, en Félix argumenta que «El cambio de los tiempos nos llena de esperanza» i proposa «Fer de la trobada un lloc de treball». Podeu trobar el programa quasi-definitiu de la trobada, aquí. Hi ha temps fins al 3 d'abril per a inscriure's-hi.

 • Trobada Internacional d'Ecologia Social
  (27/29-05, Lyon)
  «Municipalisme llibertari; alternatives concretes i sortides del capitalisme; 15M, Chiapas i Rojava». Una trobada on hi participaran companys/es de les ZAD, en Floreal Romero, ex-membre de la comunitat Los Arenjalejos i pioner promotor de l'ecologia social, la Janet Biehl, autora de varis llibres sobre ecologia social i municipalisme llibertari, companys/es revolucionaris del moviment alliberador del Kurdistan... Podeu veure el programa de la trobada aquí. Serà presentada demà, 30 de març a Barcelona, a l'Ateneu Cooperatiu la Base del Poble Sec, en un acte co-organitzat pel Grup de Reflexió per a l'Autonomia.

 • Vetllades Filosòfiques
  (Primavera i Estiu 2016, l'Escala)
  Durant la primavera i l'estiu d'enguany tornarem a fer algunes Vetllades Filosòfiques, trobades mensuals dedicades a compartir aprenentatges profunds i a reflexionar col·lectivament sobre qüestions molt diverses, amb un enfocament i actitud filosòfiques. Justament, per esclarir les característiques pròpies de la dimensió filosòfica de les nostres vides, en la primera Vetllada d'enguany abordarem la qüestió de «Què és la filosofia?». Serà el 10 d'abril, a partir de les 18h, a L'Escala. El convit i presentació d'aquesta vetllada està aquí
   
 • El Monestir – Base d'Arts Vives
  (Alt Empordà, Primavera-Estiu 2016)
  «Si no puc ballar, aquesta no és la meva revolució» va afirmar Emma Goldman a principis de segle XX. És una frase força cèlebre i brillant, però, al meu entendre, en general, encara no l'hem assimilada plenament ni aplicada suficientment. La creativitat genuïna, l'expressió espontània, la sociabilitat corpòria i la celebració cordial, de les quals la dansa n'és un gran medi de realització, estan encara massa absents del món modern així com de les trobades d'aquells que volem canviar-lo. És per això que a Catalunya, i més concretament a l'Alt Empordà, ens podem sentir afortunats d'acollir una iniciativa internacional autogestionada encaminada al desenvolupament artístic en general i, particularment, al cultiu de la creativitat relacionada amb els processos comunitaris i populars, la corporalitat, la transformació social, l'espiritualitat i, més particularment, la dansa «Contact Improvisation». Em refereixo al projecte «Base de Arts Vives» que es desenvoluparà en els pròxims mesos a El Monestir de Pontós, amb activitats com ara cursos, tallers, festivals i jams. Tot i que encara està en construcció, podeu trobar més informació del projecte Base d'Arts Vives i el programa d'enguany a la web.

 • Presentacions de «El comú català» amb «El món es va capgirar»
  (02-04, Olot / 07-05, Girona)
  En David Algarra, autor de «El comú català: la història dels que no surten a la història», i jo mateix, que vaig escriure l'epíleg del seu llibre, intervindrem conjuntament en un parell d'actes de presentació pública i tertúlia reflexiva. En David presentarà el seu estudi historiogràfic posant especial atenció al període de floriment i auge del comú, i jo compartiré algunes reflexions filosòfiques i revolucionàries sobre l'actualitat política de Catalunya, referint-me a la campanya pel No-Sí i interpretant, amb el company Ricard Vidal, la balada «El món es va capgirar», de la qual parlo a l'epíleg de l'esmentat llibre. Serà el 2 d'abril, a Olot, a l'ateneu de la CNT, organitzat per l'Ecoxarxa de la Garrotxa; i el 7 de maig, a Girona, a l'Ateneu Salvadora Catà, organitzat per Logofobia i la Plataforma pel No-Sí


   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada